Mosolytervezés

Mosolytervezés - Dr. Grosz János esztétikai specialistaBármilyen fogászati, főként esztétikai fogászati beavatkozás előtt érdemes elvégezni a mosolytervezés folyamatát, legyen az akár fogpótlás, héjkerámia, fogszabályozás, és egyéb esztétikai beavatkozás.

A mosolytervező program úgy lett kifejlesztve, hogy nem csak az esztétikai és funkcionális irányelveket veszi figyelembe, hanem komplex arckarakter-elemzést végez. Ez biztosítja a végeredmény természetes jellegét, a teljesen harmonikus hatás elérését.

A héjkerámia adta lehetőségek biztosítják azt, hogy a mosolytervezés során megkapott összkép igen gyorsan kivitelezhetővé válik. A héjkerámia esetében nem szükséges a fogakat lecsiszolni, ezek a tized-milliméter vékonyságú héjak a fogzománc felületére kerülnek felragasztásra. Ez biztosítja, hogy a mosoly megtervezése után igen gyorsan elérhetővé válik az elkészített látványterv.

Sokan azért keresnek fel minket, mert szép, harmonikus és természetes mosolyra vágynak, és ők természetesen kíváncsiak arra, mi lesz a kezelés végeredménye.

Az alaposan átgondolt és a páciens számára is értelmezhető tervek sokat segítenek ebben. Ehhez használjuk a mosolytervező programot, illetve szolgáltatást, amivel láthatóvá tesszük a leendő mosolyt.

A mosolytervezés során használt program a páciens fényképeinek módosításával mutatja be az elképzeléseket. Végeredménye a legtöbb esetben nagy hatással van a páciensekre, amikor szembesülnek új mosolyukkal, hogy mennyivel előnyösebb az arckifejezésük mosolyuk megváltoztatásával.

Magyarországon csak kevés helyen elérhető speciális program minden biológiai és esztétikai szempontnak megfelelő változtatásokat hajt végre a mosolytervezés során. A változtatások egytől-egyik olyanok, melyek a mosolytervezés után a valóságban is kivitelezhetők. A végső finomításokat az orvos végzi el a pácienssel együtt, tehát van lehetőség az egyéni elképzelések érvényesítésére is.

Választhatunk például szexi, sportos, szofisztikált vagy sasssy mosolyt is magunknak.

A mosolytervezés valójában egy látványos fogászati tervezés, mely egyénre szabottan veszi figyelembe az arc és a fogazat harmóniai összefüggéseit, majd a várható eredményt kép formájában megjeleníti.

A mosolytervezés egyéb előnyei és menete

A tervezés másik nagy előnye, hogy a tervezés során az egyes kezelések kitárgyalásra kerülnek az orvos és páciens között. Ebből adódóan a páciensnek valódi megértése lesz arról a kezelések alatt, hogy egészen pontosan mi fog vele történni, és az miért szükséges.

A mosolytervezés során első lépésként egy portréfotó készül a páciensről, majd azt egy esztétikai, arckarakter-vizsgálat követi. Itt szerepet játszik minden tényező, mely az arckarakterrel kapcsolatos. Ennek alapján történik a fogak formájának és elhelyezkedésének meghatározása, amilyen ideális esetben lenne. A mosoly tervezésnek ez a fázisa mindössze pár percet vesz igénybe, és mindemellett a szükséges beavatkozások is meghatározásra kerülnek.

Amikor a mosolytervezés szoftver eredménye elkészül, akkor a páciens és az orvos esetleges változtatásokat, finomításokat végeznek, amennyiben a páciensnek egyéni igényei vannak.

A mosolytervezés nagyszerű módja annak, hogy a páciens tökéletesen tisztában legyen az esztétikai beavatkozások leendő végeredményével, egy ilyen demonstráció, egy konkrét fotó minden magyarázatnál többet mutat.