Mosolymodellezés

A mosolymodellezés a mosolytervezés egy tovább fejlesztett formája, mely során a páciens nem csak fotón láthatja, hogyan fog kinézni az esztétikai fogászati kezelések után. Ki is próbálhatja, milyen érzés és még a tükörben is megcsodálhatja a leendő mosolyát.

mosolymodellezésA mosolymodellezés során először részletes fotódokumentációt készítünk, pont úgy, mint mosolytervezés során. Az elkészült képeket minden esetben alaposan elemezzük, és a pácienssel együttműködve, felderítjük az egyedi problémákat, jellegzetességeket. Majd megbeszéljük a változtatás lehetőségeit, a szükséges esztétikai fogászati kezeléseket.

Így egy teljesen testre szabott esztétikai fogászati kezelési tervet tudunk készíteni, amit aztán a fogazatról készült lenyomat és a rendelkezésre álló információk alapján a fogtechnikus megmintáz.

Mindezek alapján elkészül egy ideiglenes fogsormodell, melyet a következő alkalommal ráillesztünk a páciens fogaira. Így tulajdonképpen három dimenzióban jelenítjük meg az általunk tervezett új fogakat, ez jelenti ma az esztétikai fogászati tervezés legmagasabb technológiáját.

A páciens megnézheti, kipróbálhatja a modell fogazatot az esztétikai fogászati kezelések előtt, majd bizonyos esetekben ezzel a próbamosollyal el is hagyhatja a rendelőt. Néhány hétig tesztelheti, esztétikus és kényelmes-e, kikérheti barátai, családtagjai véleményét, és mindezt még az esztétikai fogászati kezelések elkezdése előtt.

A mosolymodellezés során a megmodellezett mosolyról fényképek készülnek. A fotókat a páciens minden esetben megkapja, hogy azokon értékelhesse a jövőbeni változásokat, illetve javaslatokat tehessen korrekciókra.

Így gyakorlatilag kizárható a bizonytalanság az esztétikai fogászati kezelés végeredményét illetően. Nem kell többé izgulni, vajon megfelel-e a várakozásoknak az esztétikai fogászati kezelés végeredménye. Mindenkinek lehetősége nyílik valóban kipróbálni, mennyit változhatna egy új mosollyal.

Mosolytervezés

Önmagában a mosolytervezés is egy óriási előrelépést jelentett az esztétikai fogászati tervezés területén. Ám a mosolymodellezés a végletekig kiszolgálja a páciens igényeit, hiszen a próba során saját magát láthatja tükörben. Ezen kívül láttathatja magát másokkal a hétköznapokban az esztétikai fogászati kezelések végeredményével, mindezt úgy, hogy a kezelések még meg sem kezdődtek.

A mosolymodellezés másik nagy előnye, hogy nem percek alatt kell eldönteni egy-egy esztétikai fogászati változtatás lehetőségét. A modell akár hetekig is használható, így valóban alaposan átgondolható minden egyes lépés még a beavatkozások előtt.

A Móricz Dental Esztétikai Fogászati Klinikán a mosolymodellezés igénybe vehető, így teljes mértékben összeegyeztethető az Ön igénye és a szakorvos véleménye a kezelések előtt. Ez nyújt garanciát arra, hogy Önt semmilyen meglepetés ne érje az esztétikai fogászati kezelések után. Hiszen a végeredményt addigra Ön már majdnem megszokja, köszönhetően a modell viselése lehetőségének.