Esztétikai fogászat

Az esztétikai fogászat célja a lehető legtermészetesebb mosoly. Ha a természet nem adja meg, vagy a sors elveszi, mi következünk. Nem harsányan ragyogó egyen mosolyt szeretnénk látni pácienseink arcán, hanem azt, amelyik tökéletesen illeszkedik az adottságaihoz és az egyéniségéhez.

Mi pontosan ezért használunk olyan eszközöket is, amiket máshol nem vesznek igénybe. A nemzetközi szinte is élvonalbeli eszközparkunkkal, a létező legkiválóbb alapanyagokkal és a legfelkészültebb, folyamatosan továbbképzett szakemberekkel dolgozva kompromisszumok nélkül valósítjuk a pácienseink számára sokszor elképzelhetetlennek tűnő terveket. Prémiumkategóriás, minden igénynek megfelelő ellátást nyújtunk ügyelve a legapróbb részletekre is.

Esztétikai fogászat szolgáltatásaink

A professzionális mosoly

Mint a felsorolásból látható, a Móricz Dental Esztétikai Fogászat Klinika teljes körű szolgáltatást nyújt páciensei részére az esztétikai fogászat területén. Mindezt tesszük a legmodernebb technológiával és a legmagasabban képzett szakorvosok segítségével.

A kezelésekről az alább lévő írásokban bővebben tájékozódhat. Bármilyen kérdésével, észrevételével szívesen állunk rendelkezésére.

A fogfehérítés az egyik legnépszerűbb szolgáltatásunk, Mondhatjuk, hogy napjainkban a fogfehérítés virágkorát éljük, hiszen a megjelenéshez elengedhetetlen a ragyogó mosoly, mivel ez jólétet és egészséget sugároz. A Móricz Dental Esztétikai Fogászat Klinikán a Beyond fogfehérítést részesítjük előnyben, mert ez a legnagyobb hatékonyságú és legbiztonságosabb fogfehérítés eljárás.

A kerámia héj biztonságos és látványos módszer az esztétikai fogászat eljárásai között. A fogak felületére kontaktlencse vékonyságú kerámiahéjak kerülnek felragasztásra. Előnyük, hogy nem igénylik a fogak lecsiszolását, minden alaki hiba könnyen és gyorsan javítható, ez ma az esztétikai fogászat legújabb és legnagyszerűbb megoldása.

A direkt restauráció helyben történő, fogtechnikus alkalmazása nélküli restauráció. Alkalmas letört, károsodott fogak, kisebb hézagok eltüntetésére vagy akár alaki és formai rendellenességek helyreállítására. Leginkább frontfogak esetén alkalmazzák, de kisebb defektusok esetén az oldalsó fogaknál is használható. A beavatkozás során nagy hangsúlyt fektetünk a természetes fogformák és szín kialakítására.

Ínykorrekció akkor szükséges, ha az íny lefutása nem szimmetrikus mindkét oldalon, vagy ha az ínyből túl nagy vagy a visszahúzódó íny miatt túl kis rész látszik mosolygás közben. Mindegyik esetre nagyon jó megoldást kínál az ínykorrekció, mely ugyanúgy az esztétikai fogászat részét képezi, mint a fogpótlások és egyéb restaurációk.

Komplex esetek olyan fogászati klinikákon elérhetők, ahol több szakirányú képzett szakorvos kezeli a pácienseket. A komplex esetek alatt általában a teljes orális rehabilitációt értjük, mely az esztétikai fogászat legtöbb kezelési formáját felöleli.

Mosolytervezés révén az esztétikai fogászat kezelései nem pusztán előre tervezhetők, de előre láthatók is, így a páciens számára is teljesen nyilvánvaló még a kezelés előtt, hogy milyen végeredményre számíthat.

A mosolymodellezés a mosolytervezés következő lépcsőfoka. A terv és a kapott adatok alapján elkészül egy héjmodell, mely szintén felragasztható, így valójában három dimenzióban is kipróbálhatja a páciens az új mosolyát, kikérheti mások véleményét.

A fogszabályozás az esztétikai fogászat egy olyan szegmense mely minden olyan embert érint, akinek nem szabályos vagy nem egységes a fogazata. A modern esztétikai fogászat technológiájának köszönhetően nem csak a gyermekeket érinti ez a kérdés, hiszen a fogszabályozás területén ma már nincs felső korhatár.